torsdag den 29. maj 2014

Sådan får du musklerne til at vokse hurtigere

Når det handler om større muskler, så er én af de vigtigste overvejelser, hvornår den pågældende muskelgruppe skal trænes. En ny brasiliansk undersøgelse understreger, at det bestemt ikke er lige meget, hvornår du træner hvad. 

Squat booty
 Jeg har aldrig overvejet betydningen af, hvornår en muskelgruppe trænes. Men det skyldes sikkert, at jeg som gammel styrkeløfter altid set fornuften i at tumle med de tunge løft, når kroppen var frisk. Altså i begyndelsen af træningen.

Men det har heller aldrig været målet for styrkeløftere at øge muskelmassen ét sted frem for et andet.

Så det kan måske det være svært at gennemskue, hvornår det er mest effektiv at træne den muskelgruppe, som man ønsker at fremhæve. Lad os sige, at målet var en større ballemuskulatur - den såkaldte squat booty.

Vil balletræning være smartest i begyndelsen, hvor du er frisk? Eller i slutningen, hvor ballerne lettere kan presses til udmattelse?

Først bliver størst

Og det viser sig, at det rent faktisk er blevet undersøgt! Sergentelever fra den brasilianske søværnsskole blev delt ind i tre grupper: En LG-SM (large-small), en SM-LG (small-large) og en kontrolgruppe.

Kontrolgruppen trænede ikke. LG-SM styrketrænede i 12 uger og deres træning bestod af først bænkpres, træk-til-bryst og herefter en øvelse for armenes triceps og til slut en øvelse for biceps.

SM-LG trænede tilsvarende i 12 uger og lavede præcis samme øvelser - blot i omvendt rækkefølge.

Konklusionen var, at de muskler, der blev trænet først under træningen voksede mest.

Studiet, der blev publiceret i Journal of Sports Science and Medicine, konkluderede at:

"…exercises that are particularly important for the training goals of a program should be placed at the beginning of the training session, whether or not it is a large or small muscle group exercise.”

Altså øvelser, der har særlig vigtighed for udøveren bør ligge i begyndelsen af træningen. Uanset om det er en mindre eller større muskelgruppe.

Så drømmer du om baller af stål - så er det tilsyneladende øvelser, der rammer ballemuskulaturen, du bør begynde med.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...