Jeg er familiefar, og med alle de goder, der hører med til det liv, er der desværre også en del stress. Noget af det stress kommer om eftermiddagen, hvor alle er trætte og sultne. I vores familie har vi valgt at prioritere den sunde mad, så madlavningen tager tid. Det kan på de dårlige dage give en masse problemer med ungerne, der ikke kan vente på aftensmaden.
Her er mini-pizza'erne ret geniale. Dels fordi, der kan hældes en masse grønt i ungerne uden, at de opdager det, men også fordi de kan være med i madlavningen. Plus, at vi har mad på bordet på lidt over en halv time.
Følgende opskrift kan varieres i det uendelige, og alle har deres egen yndlings-topping. Naturligvis kan du ændre i opskriften, hvor du vil. Her har vi prioriteret indholdet af grønsager for at holde kalorie-indholdet nede.
Ingredienser:
Kreativ og sund madlavning |
Grove pitabrød (vi bruger Rema1000s til 12 kr for 6 stk)
1 dåse hakkede tomater
1/4 chili
3-4 løg
2-3 fed hvidløg
Kød (fx en rest skinke eller kylling)
Olivenolie
2 tomater
Oliven
Tørret oregano og basilikum
Fremgangsmåde:
1) Løgene, chili og hvidløg hakkes fint og svitses i en gryde med lidt olivenolie. (Gem en smule løg til topping)
2) Hakket tomat tilsættes og det hele står og simre for svag varme.
3) Resten af ingredienserne skæres i passende topping-størrelse
4) Når tomatsovsen har fået en tilpas konsistens smages den til med salt og peber, og smøres ud over pitabrødene.
5) Topping tilsættes. Husk at knuse krydderierne mellem fingrene - ellers smager det blot som hø.
6) Bages i oven ved 220 grader til osten får en mørk skorpe
7) Dryp lidt olivenolie hen over - og voila!
http://sundhedoglivsstil.blogspot.dk/2011/06/sund-opskrift-mini-pizza.html
SvarSletHvor mange kalorier er der i de mini-pizza?