fredag den 10. december 2010

Færdig med slankekure - Sådan holder du vægten!

At tabe sig er ikke svært. Alt fra ugebladenes ananaskure til de mere fornuftige højproteindiæter
får kiloene til at rasle af. Det svære er at holde vægten nede bagefter. Nye resultater fra det omfattende Diogenes-projekt ledet af danske forskere viser hvordan. 

Diogenes projektet har undersøgt over 1000 voksne i otte forskellige europæiske lande, hvilket gør undersøgelsen til den største af sin art. Den kendte professor Arne Astrup (alias Doktor Slank) har stået for ledelsen af projektet.

Testpersonerne havde i gennemsnit tabt 11 kg, og skulle ved hjælp af fem forskellige kostsammensætninger forsøge at holde deres vægttab. Herefter fulgte forskerne de forskellige deltagere gennem 26 uger for at konstatere om kosttypen havde effekt på deres vægt.

Resultaterne viste, at en kost med et højt proteinindhold og et lavt glykæmisk indeks var klart at fortrække frem for de andre. Det vil sige en kost sammensat af magre mejeri- og kødprodukter, grove fuldkornsprodukter og grønsager. Hvid pasta, ris og raffinerede produkter som fx sukker og hvedemel skal derimod begrænses så vidt muligt.

Det vil faktisk sige, at med nogle ganske få ændringer i kosten, så kan man bibeholde sit vægttab uden at skulle tælle kalorier eller gå på periodiske slankekure.

Et eksempel på en hverdagskost, der lever op til Diogenes-anbefalingerne:

Morgenmad: Ymer med havregryn, knæk- eller rugbrød med magert kød- eller ostepålæg.

Formiddag: Grøntsagsstænger og ostestænger af magert ost. Frugt.

Frokost: Fuldkornsbrød med magert kødpålæg og grøntsager

Eftermiddag: Grøntsagsstænger og en fuldkornsbolle med kylling og agurk.Frugt.

Aften: Bønnesalat, wokretter med kalkun, fiskeretter, fuldkornspasta og grønsager.UPDATE: Færdig med slankekure. Anden del. 
                 Færdig med slankekure. Tredje del med kostplan.

Kan du lide indlæggene her på bloggen? Så spred budskabet ved at tilmelde dig som fast læser eller abonner på bloggen. En kommentar er også altid velkommen.

4 kommentarer:

 1. Jeg kan varmt anbefale bogen "slank med protein kuren" Isbn. 978-87-11-31562-0, skrevet af Charles Clark. Desværre er den udgået fra forlaget, så jeg har lånt den på biblioteket. Den har faktisk også været tillæg til et dameblad for nogle år siden.
  Men den holder..... jeg har tabt 2 kg. på 4 dage.... Men ved selvfølgelig ikke hvordan det fortsætter, for det er min 4. dag i dag ;o)

  Den giver en rigtig god forklaring om hvad der sker i kroppen ved indtagelse af hhv. protein og kulhydrat.

  Held og lykke til alle der prøver at slanke sig ;o)

  SvarSlet
 2. Tak for anbefalingen. Bogen ser bestemt spændende, og jeg vil helt sikkert læse den ved lejlighed.

  Hvordan går det med vægttabet?

  SvarSlet
 3. Jeg har haft rigtigt gode erfaringer med at måle og overvåge mitkalorieindtag og kalorieforbrænding over tid. Der er mange gode steder at gøre det, men jeg har været meget glad for Viivaa og hele deres dagbogssystem. Er det noget du har erfaring med?

  SvarSlet
 4. Tak for kommentaren,

  Jeg kender ikke til Viivaa, men siden virker umiddelbart god og troværdig.

  Men strategien med at overvåge sit energiindtag er en klassiker, som bestemt virker. Desværre kræver det en del selvdisciplin, som mange ikke formår at holde.

  Men dejligt at høre, at det virker for dig.

  Hilsen
  M.Hansen

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...