Vi laver tit en stor portion falafler herhjemme, som vi bruger enten som pseudo-frikadeller eller som fyld i fx pita-brød. De er også gode som snacks, hvis man samtidig laver en god dip til.Af en eller anden årsag er falafler ikke særlig udbredt spise blandt os danskere. Jeg får i hvert fald mange nysgerrige blikke, når jeg har dem med i madpakken. Og det synes jeg er synd. Især når de er så velsmagende og sunde.
Ingredienser (til fire portioner)
- 500 g kikærter, tørret
- Et stort bundt frisk persille
- 5 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- salt
- evt. koriander
- Opblød kikærterne i rigeligt med vand natten over
- Vask de opblødte kikærter
- Blend alle ingredienserne til en ensartet masse
- Form bollerne med en ske
- Bollerne
friturestegessteges i rapsolie. Husk god varme. Jo varmere, jo mindre olie optager de. - Server med salat, brød og en god dip (fx salt, peber, hvidløg og cremefraiche)
jeg synes opskriften lyder rigtig spændende.
SvarSletKikærter, bønner og linser er en ofte overset spise - men de er propfulde af fibre og proteiner, og derfor velegnede, også når man skal tabe sig.
Mit eneste forbehold er friturestegningen (ifht. vægttab). Mon der findes et mere fedtfattigt alternativ ?
Det lyder som en opskrift jeg sagtens kunne finde på at afprøve :o)
mvh Mona
dqpage.blogspot.com
Jeg elsker falafel, og kunne godt tænke mig at kaste mig ud i, at producere dem selv! - Hvordan frituresteger du? - og har du nogle gode sikkerhedsråd? :-)
SvarSlet@Mona
SvarSletDe suger næsten ingen fedt, hvis olien blot er varm nok.
Jeg kan se, at jeg har skrevet friturestege, det er egentligt ikke rigtigt. De steges blot i rapsolie.
@Sanne
SvarSletJeg hælder en god sjat rapsolie i en lille gryde og steger dem deri. Det er helt ufarligt - og du behøver hverken brandtæppe eller skumslukker. :)
Ellers køb dem i supermarkedet. Dem kan man bare varme i ovnen. De smager selvfølgelig ikke som hjemmelavet, men er et godt alternativ, hvis man elsker falafel, men er på kur ;)
SvarSlet@Anonym
SvarSletDet er bestemt en dårlig ide at købe færdiglavet mad, hvis man er på kur. Typisk indeholder industrimad alt for meget fedt og salt.
Godt helbred betyder også en øget indsats i køkkenet.
Jeg bager dem i ovnen - det smager endnu bedre , for her kan du smage ingredienserne meget bedre end når de steges :) Det tager lidt længere tid, men det er ventetiden værd og så er de supersunde :)
SvarSletJeps, vi bager dem også i ovnen. Det tager rigtig nok lidt længere, men det er nemmere fordi man ikke skal stå over dem hele tiden, og vel også lidt sundere da man ikke behøver stegeolie.
SvarSletVi elsker falafel hjemme hod os! Jo flere friske urter jo bedre!
hvor længe giver du dem i ovnen? :)
SletHvis ikke du frituresteger dem, hvordan får du dem så så runde?
SvarSletMasser af olie og varme gør tricket.
SletAlternativt kan du også varme olie op i en gryde og nedsænke dem i olien. Måske er det lettere?
Husk bare, at olien skal være godt varm. Ellers suger falaflerne for meget olie.
Hvor lang tid skal de have i ovnen?
SvarSletDe skal slet ikke i ovnen, men steges.
SletDer er andre der skriver at de ovnsteger/bager deres....så er nok det der spørges til;-)
SvarSletjeg brunede dem på panden og smed dem i ovnen bagefter. og de blev virkelig lækre :b
SvarSletHej. Står lige pt og laver dem. Dufter godt MEN
SvarSletHVORFOR "SMELTER" de på panden?
Olien var varm- de brusede....
Sku der ha været et æg i?
Dejen virkede fin- lind..
Jeg vil næsten vædde med, at du bruger kikærter fra dåse, ikke? Det må du nemlig ikke. Det skal være opblødte, men ikke kogte kikærter.
Slet