Jeg har fået fat i en gammel bog om sport og ernæring. Mad & Sport hedder den, og den er fyldt med gode opskrifter rettet mod sportsfolk og andre, der ønsker at spise sundt og varieret. Nedenstående opskrift er stort set snuppet derfra. Jeg har kun foretaget ganske få ændringer.
Fyldet kan varieres i det uendelige. Tilføj mere protein, hvis du styrketræner. Brug flere grønsager og mindre ost, hvis du skyder efter et vægttab.
Pirogerne kan fx fryses og bruges til madpakken eller efter-træningsmåltid.
Ingredienser (8 stk.)
- 25 g gær
- 3 dl vand
- lidt salt
- 1 spsk olie
- 1 dl hørfrø
- 120 g grahamsmel
- 380 g hvedemel
- æg til pensling
- 200 g oksekød
- 2 løg
- 2 peberfrugter
- 1 gulerod
- en håndfuld mozzarellaost
- lidt spidskommen og chili
- Gæren udrøres i lunken vand.
- Salt, hørfrø, olie og mel røres i.
- Dejen æltes godt igennem.
- Dejen stilles overdækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Grønsager pilles, skrælles og hakkes.
- Grønsagerne og krydderier svitses sammen med kødet.
- Dejen lægges på et meldrysset bord og luften trykkes ud med knoerne
- Dejen deles i otte stykker og rulles ud i cirkler
- Fyldet fordeles på dejstykkerne
- Osten fordeles over fyldet
- Dejkanterne pensles med sammenpisket æg og foldes til halvcirkler
- Med en gammel trykkes kanten i 1 cm's bredde
- Pensles med æg
- Efterhæver i ca. 10 min
- Bages ved 180 grader i varmluftovn i ca. 20 min.
Lækkert, det må jeg prøve en dag. :)
SvarSlet