mandag den 7. november 2011

Sundopskrift: Frokost-piroger

Her er endnu en opskrift for alle os, der vil spise sundt, fiberrigt og varieret. Det er nemlig tid til piroger. Sprøde, lækre, proteinrige og fulde af grønsager. Perfekt som frokost eller aftensmad, og let at tilpasse til slankekuren eller vægttabet. 

Jeg har fået fat i en gammel bog om sport og ernæring. Mad & Sport hedder den, og den er fyldt med gode opskrifter rettet mod sportsfolk og andre, der ønsker at spise sundt og varieret. Nedenstående opskrift er stort set snuppet derfra. Jeg har kun foretaget ganske få ændringer. 

Fyldet kan varieres i det uendelige. Tilføj mere protein, hvis du styrketræner. Brug flere grønsager og mindre ost, hvis du skyder efter et vægttab.

Pirogerne kan fx fryses og bruges til madpakken eller efter-træningsmåltid.

Ingredienser (8 stk.)
  •  25 g gær
  • 3 dl vand
  • lidt salt
  • 1 spsk olie
  • 1 dl hørfrø
  • 120 g grahamsmel 
  • 380 g hvedemel 
  • æg til pensling 
 Fyld:
  • 200 g oksekød
  • 2 løg 
  • 2 peberfrugter
  • 1 gulerod 
  • en håndfuld mozzarellaost
  • lidt spidskommen og chili
Fremgangsmåde 
  1.  Gæren udrøres i lunken vand.
  2. Salt, hørfrø, olie og mel røres i.
  3. Dejen æltes godt igennem.
  4. Dejen stilles overdækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Grønsager pilles, skrælles og hakkes. 
  6. Grønsagerne og krydderier svitses sammen med kødet. 
  7. Dejen lægges på et meldrysset bord og luften trykkes ud med knoerne
  8. Dejen deles i otte stykker og rulles ud i cirkler
  9. Fyldet fordeles på dejstykkerne
  10. Osten fordeles over fyldet
  11. Dejkanterne pensles med sammenpisket æg og foldes til halvcirkler
  12. Med en gammel trykkes kanten i 1 cm's bredde
  13. Pensles med æg
  14. Efterhæver i ca. 10 min 
  15. Bages ved 180 grader i varmluftovn i ca. 20 min.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...