fredag den 9. december 2011

Sund opskrift: Hurtig svampe- og spinatsuppe.

Smoothies er ikke noget for mig som vinteren. Der er et eller andet forkert i at hælde kold væske i halsen, når regnen pisker mod ruden og jeg i forvejen fryser. Her er løsningen. En hurtigt, kalorielet og fiberrig grønsagssuppe, som kan drikkes varm. Samme ide som smoothien, men meget bedre på en kold vinterdag.

Suppen herunder er varm og krydret. Det høje indhold af hvidløg gør også, at du kan tage en løbetur senere på dagen uden at frygte hverken vampyrer eller forkølelser.

Hurtig svampe- og spinatsuppe.
  • 100 g hakket løg
  • 3 tsk olivenolie
  • 3-4 fed pillede hvidløg
  • 200g svampe - jeg brugte shitake
  • Et stykke skrællet ingefær - ca 3 cm.
  • 100 ml kyllingboullion
  • 300g babyspinat
  • 300 ml vand
  • 1/2 avocado
  • Et drys salt
  • Saften fra en citron og en lime.
  • Evt. bønnespirer og chili.
Fremgangsmåde
  1. Steg løgene og hvidløgene i olivenolie til de bliver bløde og brune.
  2. Tilsæt svampene og lad dem stege med i et par par minutter
  3. Mens svampene steger i panden, så blendes kyllingboullionen og ingefæren til en puré.
  4. Purén tilsættes løgene og svampene i panden.
  5. Spinaten  tilsættes panden og varmes god igennem.
  6. Hæld indholdet fra panden i en blender sammen med resten af ingredienserne.
  7. Det blendede indhold hældes tilbage på panden og varmes, så det simre.
  8. Afslut med at tilsætte en smule chili, bønnespire og saften fra en citron og lime.  


.

1 kommentar:

  1. Det lyder som en fantastisk opskrift.
    Tak for den !
    Den vil jeg bestemt afprøve :o)
    mvh Mona

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...