torsdag den 8. december 2011

Sunde snacks: Mayanske chokoladetrøfler

Juletid er chokoladetid. Og denne gang forsøger vi at komme med et bud på en sundere opskrift på chokoladetrøfler, som du kan spise med god samvittighed. Disse mayanske chokoladetrøfler indeholder nemlig ingen sukker, men tilgengæld masser af smag.  

Denne opskrift på chokolade trøfler kræver det mørkeste af det mørke chokolade. Det virker glimrende med 70% kakaoindhold, men se om du ikke kan finde 80 eller 90%. Om selv om chokoladesmagen i sig selv er god, så gør vi det hele lidt mere komplekst ved at tilføje appelsin, vanilie, chili og kanel. Alt sammen UDEN sukker.

De skal desuden ikke håndformes, men blot afkøles og udskæres i små firkanter. De bliver simpelthen som små uslebne smagsdiamanter.

Mayanske chokoladetrøfler

Ingredienser
  • Ca. 300g chokolade af den mørkeste slags. Groft hakket
  • Saften fra en appelsin
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk chilipulver
  • 1 tsk vanilie
  • Et drys havsalt
  • 1 spsk kokosolie (eller anden olie)
  • 250 ml kokosmælk
Fremgangsmåde
  1. De hakkede chokoladestykker kommes i en skål sammen med appelsinsaften, kanel, chili, vanilie og et drys havsalt
  2. Varm kokosmælken og kokosolien op i en lille gryde.
  3. Den næsten kogende kokosmælk/olieblanding hældes over chokoladen og krydderierne. Omrør med en ske indtil chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet.
  4. Hæld i en form med bagepapir i bunden. Blandingen sættes på køl natten over. 
  5. Herefter tages chokoladen ud af formen og skæres i små mundrette stykker.  

Image: http://www.hamiltons-chocolates.co.uk

2 kommentarer:

  1. Wow hvor lyder det bare godt ..
    perfekt, nærmest :o)
    hilsen Mona

    SvarSlet
  2. Ja, opskriften er virkelig et fund. Rema1000 har økologisk mørk chokolade til 10 kr per 100g. Hvis du bruger appelsinvariationen, så kan du droppe appelsinsaften i opskriften.

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...