fredag den 20. januar 2012

Sunde chips - sådan!


Alle elsker chips. Og vidste du, at hjemmelavede chips kun indeholder en brøkdel af den energi, som er i købechips. Det vil faktisk sige, at du sagtens kan tillade dig at spise en portion friskbagte chips, selv om du er på slankekur. Skynd dig at få opskriften her.


Jeg elsker chips, men ved samtidig, at chips indeholder en masse salt og energi. Det vil sige, at det er en temmelig dårlig ide at spise for mange af dem, hvis man ikke vil have forhøjet blodtryk og hængemave. Heldigvis kan de laves i en langt sundere, billigere og letter udgave. Nemlig ved at lave dem selv i ovnen.

Her er nogenlunde, hvordan jeg plejer at lave dem:
Ingredienser
  • En stor bagekartoffel
  • Oliespray med rapsolie
  • Havsalt
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til ca. 180 grader. Spray buden af en bradepande med et tyndt lag rapsolie. Det er vigtigt, at bunden er helt dækket.
  2. Find din skarpeste kniv og skrær så tynde skiver som muligt. 
  3. Herefter lægges kartoffelskiverne på den olierede bradepande. Dæk hele bunden af brandepanden, hvis muligt.
  4. Spray oversiden af kartoffelskiverne med rapsolie og drys med havsalt.
  5. Bag i ovnen i ca. 20 minutter. Hold et vågent øje med chipsene. Hvis der er chips, som bliver brune og sprøde før de andre, så fjernes de løbende indtil alle chipsene er sprøde og lækre.

Angående energiindholdet. Et slag på tasken er, at ovenstående portion indeholder ca. 150 kalorier per 100 g. Til sammenligning indeholder købechips 350-450 kalorier per 100 g.

Image: www.chowvegan.com

9 kommentarer:

  1. Ej hvor lækkert! Det må jeg prøve :-) Elsker nemlig også chips!

    kram
    / universbys.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Dejligt, at du kunne bruge opskriften.

    SvarSlet
  3. Kan man ikke lægge dem på bagepapir så man slipper for endnu mere olie (og en beskidt bradepande)?
    De ser gode ud og det kunne være godt til min datter (og jeg er også stor chips-fan men rør dem ikke - for så går der alt-eller-intet i den....)

    SvarSlet
  4. @Kirsten

    Jo, bagepapir ville sikkert virke fint. Jeg bruger selv en teflonbelagt bradepande, så jeg har sjældent brug for bagepapir.

    SvarSlet
  5. Hov, er det måske nu jeg endelig får brug for mit mandolinjern? :D

    SvarSlet
  6. Uhmmm, de ser godt nok lækre ud :)

    SvarSlet
  7. @Anne Mette. Ja, mandolinjern er oplagt at bruge. Jeg skærer dem selv med en kniv - men har godt nok luret lidt på rivejernets skæreside også.

    @Teigo Bestemt - og energifattige. Så der er ingen undskyldninger for at komme i gang.

    SvarSlet
  8. har prøvet dem og de er godt nok lækre1

    SvarSlet
  9. Super lækre, har selv lige lavet en portion, men hvad er bedst, at bage dem i varmluftsovn eller alm ovn? :)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...