mandag den 2. april 2012

Lav din egen proteindrik

Proteindrikke er populære. Nogle drikker dem i forbindelse med styrketræning for at optimere muskelvækst, andre i forbindelse med højprotein-slankekur. Her får du nogle opskrift med på proteindrikke, som du kan lave hjemme - billigere og med langt bedre smag end de færdiglavede. 


 Hele ideen med at indtage proteindrikke er kort fortalt, at styrketræning belaster musklerne, og giver mikroskader i muskelvævet. På sigt betyder det at muskelfibrene forstærkes for at kunne klare en lignende belastning - hvilket opleves som øget styrke og, muskelmasse. Denne "forstærkning" kræver rigeligt med byggemateriale, som bl.a. fås fra protein.

Højprotein-diæterne sætter protein i fokus grundet den termiske effekt af protein. Den termiske effekt betyder, at kroppen bruger omkring 30% af energiindholdet i protein under selve fordøjelse, hvilket gør, at proteinrig kan bruges til at understøtte et energiunderskud. Og et energiunderskud er forudsætningen for vægttab.

Samtidig oplever mange proteinrig mad som meget mættende, hvilket også ses som en fordel i forbindelse med slankekure.

Disse tre opskrifter stødte jeg på, at jeg sad hos den lokale læge og læste en folder om kostens betydning i forbindelse med en operation. Lidt nørdet måske, men under alle omstændigheder kan jeg anbefale disse tre hjemmelavede proteindrikke.

Proteindrik med ymer og juice
½ glas ymer
10-15 ml juice
Der fyldes op med kærnemælk
Evt. tilsættes lidt sukker og/eller sødemiddel

Kakaodrik
1 dl kakaomælk
1 dl mælk
2 spsk. kvark 5+
1 tsk. pulverkaffe

Jordbærdrik
100 g jordbær
1 dl mælk
2 spsk. kvark
2 spsk. sukker

Alle ingredienser piskes godt sammen. Smages evt. til med sukker eller sødemiddel
Drikken kan også tilsættes 1 spsk. vaniljeis inden servering.

Du kan desuden finde flere opskrifter på hjemmelavede proteindrikke i artiklen "Flere hjemmelavede proteindrikke".

9 kommentarer:

  1. Jeg er måske mælke/laktose-allergiker, så er det noget andet man kan erstatte ymeren og mælken med?

    SvarSlet
  2. Men er der ligeså meget protein i, som der er i proteinpulver, hvor der jo er 85%

    SvarSlet
  3. @Anonym

    Er det ikke noget med, at surmælksprodukter godt kan tåles af mælkeallergikere. Måske findes der et sojabaseret alternativ?

    Og nej, der er ikke lige så meget protein i, som 85% pulver, men tilsæt pasteuriserede æggeblommer og så er du tæt på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Pastauriserede æggehvider mener du vel ! Det er her proteinerne findes - i hviden ;)

      Slet
    2. Næh ... Hvis jeg ikke husker helt forkert, så er der omkring 15 g protein per 100 g i æggeblommer og omkring 10 g per 100 g i æggehviden.

      Tager jeg fejl?

      Slet
  4. Proteinet findes i hviderne!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Protein findes i blommerne OG hvidere. Der er blot mere protein per 100g i blommerne, som jeg nævner ovenfor.

      Men energimæssigt foretrækker mange hvidere, da proteinindholdet procentmæssigt ligger højere.

      Slet
  5. Mums, den ser god ud og vil være et kærkomment indslag i min egen proteinkur. Jeg mangler så tit noget proteinrigt mad, der "fylder" efter træning på varme sommerdage, hvor jeg har svært ved at spise kød.

    SvarSlet
  6. Tak for opskrifterne. Min favorit må være kakaodrikken. Her bruger jeg også en gang i mellem en smule proteinpulver i :-)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...