søndag den 28. august 2011

Sådan forbrænder du mest fedt - del III

Hvilken træningsform er den bedste, hvis du satser på at forbrænde fedt? I denne uge kigger vi på et andet træningsprogram, der udnytter kombinationspricippet opdaget af de amerikanske fedmeforskere. Læs med og effektiver din træning.

I første del af "Sådan forbrænder du mest fedt"-serien gennemgik vi de amerikanske undersøgelser, viste hvordan et træningsprogram skal sammensættes for at optimere fedtforbrændingen. Kort fortalt fandt forskerne, at en kombination af styrketræning og konditionstræning havde klare fordele sammenlignet med styrketræning eller konditionstræning alene.

I "Sådan forbrænder du mest fedt - del II" introducerede jeg Tabata-protokollen som det første bud på en træningsform, der kombinere styrketræning og konditionstræning. Tabata-protokollen er desuden utrolig tidseffektivt og kan bruges som træningssupplement eller alene.

Denne gang sammensætter vi programmet, så det kommer til at minde om forsøget som de amerikanske forskere udførte. Dvs. at det bliver en skiften mellem traditionel styrketræning og konditionstræning.

Nummer 2 - Traditionel styrketræning - med pulsen oppe. 

Der kan skrives tykke bøger om styrketræningsprogrammer, og det følgende program skal blot tjene til at belyse, hvordan konditionstræning kan inddrages. Selve programmet er et klassisk Bill Starr-program, og indeholder derfor absolut intet nyt, men belyser blot ideen, hvordan konditions-elementet kan inddrages i den almindelige styrketræning.

Så for eksempels skyld forestiller vi os følgende program:

Squat
Bænkpres
Power cleans
Sit-ups
Back ekstensions

Alle øvelser køres med 5x5, og hjælpeøvelserne (i kursiv) køres 3 x 20-30 gentagelser.

Frem med sjippetovet

Ovenstående program trænes med 4-5 min pauser mellem sættene, og pulsen er der ikke særlig høj. Derfor er vi nødt til at gøre noget. Så vi hiver sjippetovet frem.

Nu skal der sjippes i pauserne mellem sættene. Dvs. når du bænkpresser, så er det slut med skrive smser til kæresten og suge proteindrinks mellem sættene. Du skal i stedet sjippe i 30 sek. og ikke nok med det, når de 30 sek. er gået så er det tilbage til øvelsen. Pronto! Sådan fortsætter du indtil din træning er overstået.

Hvis du nu tænker at sjippetov ikke er noget for dig, så kan motionscyklen, romaskinen eller andre motionsmaskiner også bruges. Det handler simpelthen om at holde pulsen høj, mens du styrketræner.

Hvordan virkede det?

Hvordan virkede denne tilgang for dig? Fandt du en anden måde at holde pulsen høj på? Skriv og lad mig vide, hvad du tænker om denne træning.

Image: xedos4 / FreeDigitalPhotos.net

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...