tirsdag den 10. april 2012

100.000 hits og min egen top 5.

I dag nåede bloggen en stor milepæl: 100.000 hits. Og for at fejre dette vil jeg dele min personlige top 5 over indlæg, som jeg på en eller anden måde har lært mest af at skrive.

Og selvfølgelig en stor tak til alle mine faste læsere (55) for jeres støtte til bloggen, og for at I bruger jeres tid på at læse mine indlæg.

Og til alle jer andre, som kigger forbi fra tid til anden - tak for det! Jeg håber, at I vil overveje at melde jer som faste læsere, så I altid er opdateret med nyt her fra bloggen.

Min personlige top 5

Top 5: Madkuren mod forkølelsessår 

Indlægget her skrev jeg, fordi jeg virkelig blev overrasket over, hvor meget kost betød for så almindelig en lidelse som forkølelsessår. Og derfor ville jeg dele min viden med så mange andre som muligt.

Heldigvis går der halve år mellem mine udbrud nu, og når de endelig kommer, er det små blærer, som hurtigt forsvinder igen. Tidligere var det langt værre, og jeg kan huske, hvordan udbruddene altid kom op til en eller anden begivenhed. 

Top 4: Effektivt træningsprogram - uden dikkedarer

Ovenstående indlæg er et program lavet til min kone, som heldigvis er opsat på at træne hårdt og intensivt.Hun ved lige som jeg, at resultaterne af træningen er lig med træningsintensiteten.

Jeg kan blive helt hidsig, når jeg ser træningsprogrammer henvendt til kvinder, der opfordrer til brugen af lyserøde håndvægte eller instruktører , der understreger, at kvinder slet ikke må løfte tungt eller træne på samme måde som mænd.  Af samme årsag skrev jeg senere artiklen Skal kvinder træne som mænd?

Det er vås og nonsens af værste skuffe, og så længe motionisterne tror på det, så bliver deres træningsresultater næsten lig nul.

Top 3 Husk at strække ud

Tidligere gav jeg ikke ret meget for udstrækning. Jeg blev hurtigt klar over, at det ikke hjalp en snus på muskelømhed, så hvad var ideen med det? Samtidig syntes jeg måske også, at det var en smule fimset at lave stræk-og-bøj foran spejlet i centret.

Men heldigvis bliver alle klogere. Og i forbindelse med, at jeg begyndte på MMA, så kunne jeg se fidusen med strække ud for at forebygge skader og træne mobilitet og balance.

Men jeg bruger tiden på dynamisk udstrækning, som er en moderne og langt mere effektiv måde. Du kan se et eksempel på dynamisk udstrækning i artiklen Fem trin til et perfekt workout

Top 2: Lyt til sulten og tab dig 

Helt grundlæggende er overvægt et tegn på at vi spiser for meget og bevæger os for lidt. Mere besværligt behøver det ikke at gøres. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at det ikke altid er helt så let i praksis.

Men jeg er overbevidst om, at vi kan få bugt med megen overvægt, hvis vi vender tilbage til den "oprindelige" eller "naturlige" sult. Dvs. hvor vi kun spiser, når vi er sultne. Og ikke når vi er lækkersultne eller hyggesultne. Og det var egentlig ideen bag artiklen.

Top 1: Kan vi spise os fri for kræft 

Da jeg så kræftforskeren William Li tale om sammenhængen mellem kost og kræft første gang, skete der et paradigmeskift i min opfattelse af mad. Og jeg tog det specielt nært, fordi et familiemedlem lige havde fået konstateret kræft. Heldigvis endte alting godt.

Senere skrev jeg artiklen Sundere uden kød som er baseret på en metaanalyse af en hulens masse forskning om sygdom og kost. Og jeg står nu med den holdning, at kød ikke behøver at fylde særlig meget i min kost.

Og endnu engang tak for at du følger med på bloggen. Jeg modtager altid gerne kritik til forbedringer af bloggen - enten via kommentarboksen eller på Sundhedoglivsstil@Hotmail.com

Og husk, at du gerne må bruge mine artikler på din egen blog eller dele den med andre. 


5 kommentarer:

 1. Tillykke med de 100.000 hits. Jeg nyder virkelig at læse din blog, og synes, at du kommer med super mange spændende indlæg om kost og træning. Keep up the good work :-) Lone

  SvarSlet
 2. Jeg er ikke en af de faste læsere i højre spalte - men jeg abonnere på dit rss-feed og læser din blog i min google reader. Så du har sandsynligvis flere faste læsere end de 55.

  SvarSlet
 3. Sikke et spændende tidspukt jeg fandt din blog - lige ved en præsentation af en fed top 5. Jeg har dyrker sport hele mit liv og er uddannet inde for kost. Så jeg vil glæde mig til at følge din blog :)

  livetstrae.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Tak for kommentarene og roserne. :)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...